Fiets apps

Fiets apps, meer plezier tijdens en na het fietsen!

De smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de trein, bus, tram en nu ook niet meer van de fiets. De mogelijkheden met deze kleine computertjes zijn bijna oneindig.En dat verhoogt het plezier van uw fietsvakantie als u dat wilt.

Wij hebben hieronder een mooi overzichtje gemaakt van apps die voor u navigeren, u voorzien in toeristische informatie en nog veel meer kunnen. Geen must voor uw fietsvakantie maar wel leuke gadgets! Sommige apps zijn gratis en tegen betaling uit te breiden naar de volledige versie.

Let wel; smartphones en hun apps dienen veilig gebruikt te worden. Uw focus moet in eerste instantie op de weg zijn en niet op uw touchscreen. Hoe verslavend het ook werkt.

Pocket Earth
Deze app is bedoeld om een compleet beeld én informatie te geven van een gebied. Zeer gedetailleerd laat de app zien waar u zich bevindt en tevens is de app voorzien van Wikipedia documenten zodat u achtergrond informatie bij de hand heeft over bezienswaardigheden in de omgeving. En dat allemaal offline te gebruiken!

 

NAV Free
Deze app is een complete navigatie voor zowel de heenreis van uw fietsvakantie als voor de routes die u gaat fietsen. De app is gratis en is te downloaden per land. Zo heeft u nooit teveel geheugen op uw smartphone in gebruik als nodig is.

 

Strava
Wellicht de meest gebruikte app van deze pagina. En met recht. Strava is een smartphone applicatie. Met de app.kun je afgelegde afstanden en fietsroutes vastleggen en uploaden naar de Strava website.

 

Runtastic Roadbike
Dit is zo’n app waarmee je blijft spelen. Goed vormgegeven noteert deze app al je bewegingen op de fiets. Download de offline kaart van het gebied dat je wilt fietsen of blijf mobiel online. Wat jij wilt. Uiteraard biedt deze app gegevens zoals hoogtemeters, gemiddelde snelheid, stijgingpercentages en geeft dit alles in mooie overzichtjes weer.

 

Maps 3D GPS
Deze app laat u uw route beleven in 3D. Door uw vingers op het scherm te bewegen krijgt u een realistische weergave van uw te rijden of gereden route. Door kaarten te downloaden kunt u offline tijdens het fietsen genieten van deze app. Erg mooi vormgegeven en gemakkelijk om een route uit te stippelen.

 

Heart Rate
Je moet het zien om te geloven dat het echt kan. Deze app “ziet” je hartslag door middel van de flitsfunctie van je camera. Plaats je vinger op je camera. De pulsen die je hart pompritme geven zijn door lichtverschillen waarneembaar en daaruit kan je hartslag worden gelezen.

 

Dieren Memory Spel
dieren memoryGeheugentrainers kennen we tegenwoordig is alle leeftijdscategorieën. Natuurlijk zijn er voor de kids ook diverse applicaties beschikbaar om het geheugen te ontwikkelen. Laat de kids zo snel mogelijk dezelfde dierenplaatje bij elkaar zoeken en hij of zij wordt beloond met een leuke dieren geluid. Het Dieren Memory Spel heeft drie verschillende moeilijkheidsgraden, is eenvoudig in gebruik en is tevens ideaal voor het gebruik op een Androidtablet.

 

Topo Europa
topo europaKlim aan boord en zet je schrap – want Topo Europa neemt je mee de lucht in voor een geografisch avontuur! Dit bekroonde topografiespel brengt de wereld binnen handbereik… letterlijk! Ken jij alle 43 landen van Europa? Wat dacht je van 95 grote steden ? En weet jij de namen van de 43 hoofdsteden?
Topo Europa is een leuk, verslavend, uitdagend en leerzaam aardrijkskunde spel dat je hersens doet kraken en je topografische kennis op de proef stelt! Zweef door de lucht en leer de namen en locaties van landen, steden en hoofdsteden in een uniek spel! Deze uitdagende leeromgeving leert je alles dat je moet weten! Zeg maar dag tegen saaie quizzen en zeg hallo tegen een betere en interactieve manier van leren! Geef gas en vlieg naar de juiste locaties – lukt het jou binnen de tijd?

 

Spelenderwijs leren tekenen
teken appMet deze applicatie leert je kind spelenderwijs twintig verschillende tekeningen maken, onder andere een vlinder, een sneeuwpop, een bloem en een verjaardagstaart.Elke tekening is opgedeeld in vier stappen, zodat je kind het makkelijk na kan tekenen.Als de tekening klaar is, kan deze ingekleurd worden.
Alle gemaakte tekeningen worden opgeslagen.

 

Tafelmonsters
tafelmonstersWat gebeurt er in Tafelmonsters?
O,nee! De tafelmonsters zijn geschrokken van een harde nies van de zon en zijn allemaal weggevlucht. Zonder de tafelmonsters is het landschap grijs en grauw geworden. Weet jij ze terug te halen? Tafelmonsters zijn echte snoepkonten. Wat voor snoepjes ze lekker vinden? Dat zou jij moeten weten… als je alle tafels kent tenminste! De tafelmonsters vertellen wat voor snoepje ze lekker vinden aan de hand van een tafelsommetje. Aan jou de taak om het juiste antwoord te verpakken in het snoepje en dat aan ze te geven.

 

Angry Birds
angrybirdsHet voortbestaan ​​van de Angry Birds staat op het spel. Schotel uit wraak op de gulzige varkens die hun eieren hebben gestolen. Gebruik de unieke krachten van elke vogel om de verdediging van de varkens te vernietigen. Angry Birds biedt uitdagende physics-based gameplay en uren van replay waarde. Elk niveau vereist logica, vaardigheid en kracht om tot een oplossing te komen.
Als je vast komt te zitten in het spel, kunt u de aankoop van de Mighty Eagle doen! Mighty Eagle is een eenmalige in-app aankoop in Angry Birds, dat onbeperkt gebruik geeft. Dit fenomenale schepsel zal stijgen uit de hemel om zich te wreken en smash de vervelende varkens in de vergetelheid. Er is maar een catch: je kunt alleen de hulp van Mighty Eagle gebruiken om een ​​level eenmaal passeren per uur. Mighty Eagle bevat ook alle nieuwe gameplay doelen en prestaties!


Recepten shakerrecepten shaker

Je kent het wel, na een lange dag werken weet je niet meer wat voor gerecht je op tafel moet zetten. De Recepten shaker van Jumbo is de oplossing voor dit probleem. Na de installatie van deze applicatie tover je met een schudbeweging van je telefoon een origineel recept op je scherm.
Hierna zul je echter wel nog even de benodigde ingrediënten in huis moeten halen. De Recepten shaker toont je naast de ingrediënten de bereidingswijze, het aantal calorieën en de bereidingstijd.

 

Smulwebsmulweb

Smulweb is de applicatie van de gelijknamige populaire website. De applicatie heeft onder andere de beschikking over meer dan 350000 recepten en 15000 restaurants. Jouw favoriet geselecteerde gerechten zijn tevens te benaderen via de applicatie. Via Smulweb krijg je bij ieder gerecht een boodschappenlijstje, eventuele foto’s en video’s.

De gerechten zijn te selecteren op type gerecht, keuken van oorsprong en thema. Smulweb biedt je tevens de mogelijkheid om restaurants in de buurt op te zoeken en te reserveren.

 

Recept van de dag, 24 Kitchen24 7 kitchen

24Kitchen is tegenwoordig het digitale platform voor kookliefhebbers. Het platform heeft tegenwoordig naast de website ook de beschikking over een digitale TV zender. Met de 24Kitchen-applicatie ontvang je elke middag een nieuw recept voor een gezonde maaltijd. De recepten worden duidelijk uitgelegd in een geschreven bereidingswijze, en worden ook nog eens ondersteund door een kookvideo.

De 24Kitchen biedt elke dag nieuwe inspiratie voor in de keuken!

 

Jamie’s 20 Minute Mealsjamie oliver

Tegenwoordig is Jamie Oliver hoogstwaarschijnlijk één van de meest bekende TV-koks ter wereld. Omdat de ‘simpele’ recepten van Jamie thuis in de praktijk toch niet zo simpel lijken word je met behulp van deze applicatie extra ondersteund tijdens het koken. Met een uitgebreide beschrijving van +/- 65 recepten die elk in ongeveer 20 minuten te bereiden zijn wordt je stap voor stap met foto’s en video’s op weg geholpen.

 

Fietstijden Appfietstijden app

De Fietstijden.nl app is de enige app speciaal gemaakt voor Nederlandse fietsers. Het is ook de enige sport app ter wereld met Nederlandstalige audiocoaching. Hiermee krijg je elke kilometer of minuut je voortgang en snelheid te horen.

Na afloop van je training kun je je prestaties direct op Facebook en Twitter delen en zo al je vrienden laten weten hoe je het gedaan hebt!

 

TrainingPeakstraining peaks app

Een populaire keuze voor fietsers, want het komt voort uit Joe Friel’s TrainingBible reeks van boeken, Training Peaks is een zeer uitgebreid trainings- pakket dat onbeperkt details en controle van de training data biedt. Er zijn training planners die kunnen worden gekocht en gedownload en er is een nieuwe Virtual Coac. Werkt alleen  voor Android, iPhone, iPod en iPad.

 

Fiets repareren appfiets repareren app

Ben je liever niet afhankelijk van een fietsenmaker of -winkel en ga je liever zelf aan de slag met je fiets? Dan is de app Fiets repareren – handleidingen echt iets voor jou. De app bevat handleidingen die je precies vertellen hoe je allerlei onderhoudsklusjes aan je fiets kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het opnieuw afstellen van je rem, plakken van je band of het repareren van de verlichting. De app legt je stap voor stap uit hoe je de klus kunt klaren, waardoor je allerlei onderhoud zelf kunt uitvoeren. Fiets repareren – handleidingen is beschikbaar voor 89 eurocent en een handige app voor iedereen die liever zelf zijn fiets repareert.

 

FietsFinderFiets Finder ap

Krijg je onderweg een lekke band of een serieuzer probleem met je fiets? Dan kan je natuurlijk proberen de fiets ter plekke te repareren. De kans bestaat echter dat dit niet lukt en je dus naar een fietsenmaker of -winkel moet. FietsFinder helpt je door je een overzicht te geven van fietsenwinkels en -makers in jouw omgeving. De locaties worden op een kaart weergegeven, zodat je direct kunt zien welke winkel of fietsenmaker voor jou het snelst te bereiken is. Vergeet jij daarnaast wel eens waar je je fiets hebt geparkeerd? Ook hier helpt FietsFinder je mee door de mogelijkheid te bieden de locatie waar je je fiets achterlaat op te slaan. Je kunt hierdoor na bijvoorbeeld het winkelen met één druk op de knop de exacte locatie van je fiets achterhalen. FietsFinder is een handige app voor iedere fietser. De app is gratis beschikbaar in de App Store.